Po 50 latach McDonald’s zmienia ofertę! Czy to zmiany na lepsze?
Popularna sieć McDonald’s po raz pierwszy od 50 lat wprowadzi zmiany w ofercie w Wielkiej Brytanii. Jak donoszą brytyjskie media, to jedna z największych rewolucji, które pojawią się w sieciówce. Modyfikacjom ulegnie sposób przyrządzania niektórych burgerów, m.in. Big Maca i kultowego Cheeseburgera.
Z tego artykułu dowiesz się:
Które kanapki się zmienią?
W sieci McDonald’s na Wyspach Brytyjskich po raz pierwszy od 50 lat dojdzie do kolosalnych zmian. Jak informują brytyjskie media, światowy gigant zapowiedział rewolucję, co wywołało dość duże poruszenie wśród wielbicieli amerykańskiej sieciówki. Zmiany będą przeprowadzone w trosce o klientów, a także jakość serwowanych posiłków. Będzie można spodziewać się ich już w drugiej połowie marca. Sprawdź cennik menu McDonald’s.
Burgery serwowane przez sieciówkę fast-food przygotowywane będą zupełnie inaczej. Zmiany na Wyspach oraz w Irlandii dotkną kultowych burgerów:
- Big Mac
- Quarter Pounder with Cheese (Mc Royal w Polsce)
- Cheeseburger (podwójny i potrójny)
Sposób przyrządzania i podawania wymienionych klasyków wśród burgerów nie zmienił się od lat 80. Dziennikarze „The Mirror”, którzy jako pierwsi opisali zmiany zachodzące w McDonald’s, podkreślają, że największe zmiany dotkną dań z wołowiną.
Jak podkreślił cytowany przez „The Mirror” dyrektor restauracji McDonald’s w Wielkiej Brytanii, Gareth Pearoson, zespół jest podekscytowany możliwością wprowadzenia ulepszeń do tradycyjnych burgerów z wołowiną. Ciągle wprowadzane są innowacje i ulepszenia (np. w formie sezonowych ofert), co pozwoliło odkryć, że stałe ulepszenia również mogą się sprawdzić. Dzięki nim można jeszcze bardziej podkreślić smak kultowych dań z McDonald’s.
Największe zmiany dotkną dań z wołowiną
Burgery wołowe to podstawowe produkty w ofercie McDonald’s. Klienci niebawem mogą więc zostać ogromnie zaskoczeni, kupując swoje ulubione danie. Burgery będą przyrządzane z jeszcze lepiej wysmażonego mięsa. Staną się przy tym bardziej soczyste. Zespół czuwający nad zmianami zadba o to, aby danie było ciepłe aż do momentu, gdy trafi z kuchni w ręce klienta.
Bułki nie będą wydawane bez warzyw. Do środka dodawana będzie cebula, która nada burgerom „zwęglonego” smaku oraz podkręci ich smak i kolor. Sałata na kanapkę podawana będzie bezpośrednio z lodówki, aby zapewnić burgerowi dodatkową chrupkość. Klasyczną bułkę będzie można też zamienić na bułkę typu „brioche” – w wielu krajach właśnie ona stała się największym hitem.
Co powiedzą klienci?
Zmiany w przyrządzaniu kultowych dań McDonald’s nie są pierwszymi na świecie. Podobne przeprowadzono już w sieciówce w Stanach Zjednoczonych oraz Australii. W większości spotkały się z uznaniem klientów i pozytywnych odbiorem, co jest najważniejsze dla amerykańskiego giganta.
Co powiedzą ludzie w Wielkiej Brytanii? Czy dobrze zareagują na ulepszenia ich ulubionych przysmaków? Zdaniem pracowników powinno się tak stać, zwłaszcza że zmiany mają poprawić smak produktów. Czas pokaże, czy mają rację.
McDonald’s działa w Wielkiej Brytanii od 1974 roku. Na całych Wyspach, a także w Irlandii, sieciówka rozrosła się do 1270 restauracji. We wszystkich pracuje ponad 120 tys. osób.
Źródła:
- https://www.mirror.co.uk/money/mcdonalds-makes-huge-change-burgers-32323380
- https://www.o2.pl/informacje/pierwszy-raz-od-50-lat-mcdonalds-wprowadza-zmiany-chodzi-o-burgery-7006686488001408a
- https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-mcdonald-s-wprowadza-zmiany-w-najpopularniejszych-burgerach-,nId,7389772
- https://wiadomosci.radiozet.pl/Biznes/mcdonald-s-wprowadza-zmiany-w-burgerach-pierwszy-raz-od-50-lat