Adams Okna - opinie, ceny, ciekawe produkty w ofercie, porady przy zakupie

Firma Adams to polska firma, którą charakteryzuje stolarka okienna i drzwiowa najwyższej jakości, posiadająca świetne opinie i uznanie na rynku. Produktem flagowym tej firmy są okna PCV oraz drzwi, a wśród nich przede wszystkim drzwi zewnętrzne. Jako najlepszą rekomendację produktów tej firmy jest eksport na rynki europejskie, szczególnie do Niemiec, Francji, Belgii oraz do krajów skandynawskich, gdzie wymagania w dziedzinie izolacyjności cieplnej są bardzo wysokie.

Jeśli planujesz remont lub wykończenie wnętrz, skorzystaj z usługi Szukaj Wykonawcy, dostępnej na stronie Kalkulatory Budowlane. Po wypełnieniu krótkiego formularza zyskasz dostęp do najlepszych ofert.

Okno podczas montażu

Firma Adams - najważniejsze informacje, ceny

Polska firma Adams działa na rynku już od 1992 roku. Najważniejszą produkcją firmy jest stolarka PCV. To jej ten producent zawdzięcza bardzo dobre opinie. Okna PCV oraz drzwi zewnętrzne stanowią jedne z najlepszych produktów tej branży nie tylko na rodzimym rynku polskim, ale również w krajach europejskich.

Ceny okien firmy Adams zależą od różnych czynników, między innymi takich jak parametry i wymiary tych okien oraz technologia użyta przy ich produkcji. Cennik pojedynczego okna firmy Adams rozpoczyna się od ok. 800 zł. Musimy jednak pamiętać także o tym, że jeżeli wraz z zakupem chcemy także zamówić montaż, to cennik wzrośnie o ok. 50 zł za każde jedno okno. Jeżeli oprócz montażu nowych okien, zdecydujemy się również na demontaż starych, to wtedy cena wzrośnie o kolejne 50 zł za każde jedno okno. Okna firmy Adams o typowych wymiarach oraz parametrach dla całego mieszkania to wydatek od ok. 5 000 zł. Sprawdź także ten artykuł z cennikiem montażu okien.

Firma Adams - oferta okien

Firma Adams Okna Passiv Line PLUS

Okna PCV firmy Adams linii Passiv Line PLUS charakteryzują się świetną izolacyjnością cieplną. Zastosowano w nich szybę z argonem. W komorach profili użyto pianę poliuretanową oraz kształtki styropianowe w celu uzyskania jeszcze lepszej izolacyjności. W oknach tych zastosowano wkładkę wykonaną z taśmy PES izolującą wkład szybowy. Okna te są doskonałym rozwiązaniem dla domów pasywnych i energooszczędnych.

Okna tej linii mają także świetną izolacyjność akustyczną dzięki zastosowaniu w nich potrójnego zestawu uszczelek. Głębokość zabudowy tych okien wynosi 85 mm, posiadają one profil sześciokomorowy. Można w nich zastosować pakiety szybowe o szerokościach do 48mm. Posiadają także system z uszczelnieniem środkowym, który  wyposażony został w trzy uszczelki. Profile tych okien cechuje świetny współczynnik izolacyjności termicznej. Jeśli szukasz więcej informacji, sprawdź także ten artykuł o oknach PCV.

Okna linii Passiv Line PLUS zaopatrzone są w zestawy trzyszybowe. Posiadają zaczepy antywyważeniowe, zatrzask antyprzeciągowy w skrzydle. Skrzydła posiadają także mikrowentylację, dolny rowek okuciowy wypełniono uszczelką. Okna te wzmocnione są stalą ocynkowaną, występuje w mich także koekstruzja. Okna firmy Adams to wybór wart rozważenia. Sprawdź także zebrane w tym miejscu artykuły na temat okien i drzwi.

Adams Okna Passiv Line ULTRA

Inną propozycją firmy Adams są okna PCV serii Passiv Line ULTRA. Okna te charakteryzują się doskonałym współczynnikiem przewodnictwa okna referencyjnego. Profile tych okien mają zamiast wzmocnień specjalne termoplastyczne wkładki, które są wzmocnione włóknem szklanym oraz komory wypełnione pianą poliuretanową. Okna tej linii są dedykowane dla domów energooszczędnych oraz pasywnych.

Okna te dostępne są w dwóch konfiguracjach. Podstawowe wyposażenie zawiera pakiet dwukomorowy, trzyszybowy ze świetnym współczynikiem przenikania ciepła. Natomiast wyposażenie opcjonalne ma pakiet trzykomorowy, czteroszybowy z kryptonem i daje jeszcze lepszy współczynnik przenikania ciepła.

Profile tych okien zamiast wzmocnień posiadają termoplastyczne wkładki, które wzmocniono włóknem szklanym, a komory wypełniono pianą poliuretanową. W skrzydłach zastosowano innowacyjną techniką klejenia szyb. Okna te posiadają świetną izolacyjność akustyczną oraz zabezpieczenie przed włamaniem. Skrzydła posiadają mikrowentylację. Zainstalowano w nich także zatrzask antyprzeciągowy. Dolny rowek okuciowy wypełniono uszczelką. W oknach tej linii występuje także koekstruzja. Jeśli planujesz wymianę okien, ten kalkulator kosztów remontu pozwoli ci oszacować budżet na ten cel.

Adams Okna PCV Ideal 8000

Kolejną godną polecania linią produktów firmy Adams są okna PCV Ideal 8000. Okna te charakteryzują się świetną termoizolacyjnością. Posiadają one głębokość zabudowy 85 mm, sześciokomorową budową kształtowników oraz system trzech uszczelek. W oknach tych zastosowano pakiet trzyszybowy o szerokości 48 mm. Okna te cechuje także bardzo dobra izolacyjność akustyczna.

Pakiet szybowy zaopatrzono w argon. Skrzydła posiadają mikrowentylację, a także zatrzask antyprzeciągowy. Dolny rowek okuciowy wypełniony został uszczelką. Okna te wzmocnione zostały stalą ocynkowaną. Występuje w nich koekstruzja.

Adams Okna - opinie, ceny, ciekawe produkty w ofercie, porady przy zakupie 2

Adams Okna VEKA PF 70

Kolejna propozycja firmy Adams to okna wykonywane w systemie VEKA PF 70. Mają one profil w klasie A o grubości 3 mm oraz pięciokomorową zabudowę ościeżnicy oraz skrzydła. Mają także świetne parametry izolacyjności cieplnej. Dedykowane są dla budownictwa wielorodzinnego oraz instytucjonalnego. Standardowo zaopatrzone zostały w pakiet szybowy jednokomorowy pakiet z dwiema szybami, natomiast opcjonalnie można wybrać system dwukomorowy, trzyszybowy. Okna tej serii charakteryzują się głębokością zabudowy 70 mm. Skrzydła zaopatrzono w mikrowentylację. Jeśli szukasz więcej porad, sprawdź także ten artykuł z poradami na temat montażu okien.

Okna te mają układ dwóch zewnętrznych uszczelek, który znacznie poprawia izolacyjność termiczną i akustyczną. W oknach tej linii zastosowano wypełnienie dolnego okuciowego rowka uszczelką. Opcjonalne wyposażenie tych okien to pakiet bezpieczeństwa z dwoma, trzema lub czterema zaczepami antywyważeniowymi. Profile oraz uszczelki mają spadek 15O. Zastosowano w nich także e wzmocnienia ze stali ocynkowanej.

Adams Okna VEKA SL 82

Okna firmy Adams produkowane są także w systemie VEKA SL 82. Podobnie jak profil VEKA PF 70 jest on wykonany w klasie A. Zabudowa ościeżnicy jest siedmiokomorowa, natomiast zabudowa skrzydła sześciokomorowa. Dzięki temu okna te uzyskują doskonałe parametry cieplnej izolacyjności. Kształtowniki posiadają zbrojenia ze stali ocynkowanej. Zaopatrzono je w dwukomorowy pakiet szybowy.

Najlepsze promocje na okna w polskich sklepach

Posiadają one układ trzech uszczelek, co daje dodatkową izolację od hałasu, zimna oraz wilgoci. Skrzydła posiadają mikrowentylację. Okna te mają od dwóch do czterech zaczepów antywyważeniowych. Dedykowane są dla domów jednorodzinnych. Głębokość zabudowy wynosi 82 mm. Dolny rowek okuciowy ma wypełnienie uszczelką. Okna zaopatrzono także w zatrzask antyprzeciągowy.

Adams Okna PCV Brügmann Classic

Okna tej serii mają świetne parametry techniczne oraz termoizolacyjne. Posiadają one profil pięciokomorowy z głębokością zabudowy wynoszącą 73 mm oraz dwie uszczelki zapobiegające powstawaniu cieplnych mostków, dzięki czemu okna te spełniają wymagania budownictwa pasywnego. Zaopatrzono je także w duże wewnętrzne komory oraz w kształtowniki ze stali ocynkowanej.

Okna tej serii są wyposażone w system profili Brügmann AD oraz AD Arte. Okna te posiadają dwie uszczelki komorowe zgrzane w narożach. Posiadają pakiet dwuszybowy. W skrzydłach zastosowano mikrowentylację, zatrzask antyprzeciągowy. W dolnym rowku okuciowym zastosowano wypełnienie uszczelką. W oknach tej serii występuje koekstruzja. Jeśli szukasz więcej porad, sprawdź także artykuł opisujący montaż okna dachowego.

Adams Okna PCV Brügmann Rondo

Ta seria okien Adams posiada parametry zbliżone do PCV Brügmann Classic. Wzbogacono je dodatkowo w półzlicowane skrzydło. Cechują go owalne, zaokrąglone kształty profili, które pozwalają na skuteczne odprowadzanie wody.

Adams Okna - opinie, ceny, ciekawe produkty w ofercie, porady przy zakupie 3

Adams Okna AS PLUS

AS PLUS to seria energooszczędnych okien, które charakteryzują się głębokością zabudowy profili wynoszącą 85 mm. Okna te uzyskują doskonałe parametry cieplne. Możliwe jest także stosowanie pakietów szybowych o szerokościach do 51 mm. Okna te są dedykowane dla budownictwa energooszczędnego. Zastosowano w nich sześciokomorową konstrukcję profili.

Posiadają one pakiety dwuszybowe. Skrzydła mają mikrowentylację. Wzmocnione są stalą ocynkowaną zamkniętą w ramie. Mają one także listwę transportową, która posiada dolne uszczelnienie u spodu okna na całej szerokości. Koekstruzja również występuje w tym typie okien.

Adams Okna PCV Aluplast AS 4000 Classic

Kolejnym produktem firmy Adams są okna linii Aluplast AS 4000 Classic. Okna te stworzone zostały na profilu Ideal 4000 Aluplast, który ma szerokość 70 mm oraz pięciokomorową budowę. Okna tej serii zapewniają wysoką izolacyjność zarówno cieplną, jak i akustyczną. Okna te sprawdzają się w budownictwie jednorodzinnym oraz wielorodzinnym, jak i przy renowacji zabytkowych budynków.

Posiadają one skos krawędzi ramy oraz skrzydła pod kątem 15O, który gwarantuje optymalny spływ wody. Charakteryzuje je zastosowanie pakietu dwuszybowego. Skrzydła zostały zaopatrzone w mikrowentylację. Mają one także wzmocnienie w kształcie litery U ze stali ocynkowanej. Cechuje je także koekstruzja.

Adams Okna PCV Aluplast AS 4000 Rondo

Inną propozycją firmy Adams są okna linii Aluplast AS 4000 Rondo. Okna te mają właściwości i parametry analogiczne do okien linii Aluplast AS 4000 Classic. Odróżnia je zaokrąglony owalny kształt profili, który sprawia, że woda opadowa spływa z jeszcze większą łatwością.

Adams Okna BluEvolution 82 MD

Okna PCV serii BluEvolution 82 MD są dedykowane dla budownictwa energooszczędnego. Posiadają one specjalny system sześciokomorowych profili o szerokości 82 mm, potrójny zestaw elastycznych uszczelek oraz dwukomorowy pakiet ciepłych szyb.

Skrzydła tych okien zostały zaopatrzone w mikrowentylację oraz zatrzask antyprzeciągowy. Dolny rowek okuciowy wypełniony jest uszczelką. Skrzydła posiadają także wzmocnienie ze stali cynkowanej. Koekstruzja tych okien charakteryzuje się białym profilem jednorodnym w masie.

Adams Okna ARTLINE 82

Okna tej linii są dedykowane dla budownictwa nowoczesnego. Posiadają one optyczne ukrycie skrzydła za ościeżnicą oraz możliwość całkowitego zakrycia ościeżnicy za ociepleniem budynku. Profil tych okien jest produkowany w klasie A, posiada wielokomorową geometrię. Głębokość zabudowy tych okien wynosi 82 mm. Nakładki aluminiowe umożliwiają zastosowanie całej gamy kolorów.

Firma Adams - inne ciekawe produkty

Poza oknami plastikowymi firma wytwarza także drzwi balkonowe, tarasowe HST unoszono przesuwne z PCV oraz drzwi zewnętrzne z aluminium. Te produkty również charakteryzuje energooszczędność, szczelność oraz termoizolacyjność, dzięki czemu zbierają bardzo dobre recenzje. Innym produktem tej firmy są także drzwi zewnętrze wykonane z PCV oraz aluminium. Poza tym firma Adams produkuje akcesoria okienne, takie jak klamki, okucia, nawiewniki oraz ciepłe ramki.

Polska firma Adams jest producentem stolarki drzwiowej i okiennej, którą charakteryzują świetne opinie zarówno na rynku polskim, jak również w wielu krajach Europy, szczególnie w Skandynawii. Producent ten zyskał świetnie opinie, wytwarzając przede wszystkim doskonałe okna PCV oraz drzwi PCV i aluminiowe. Produkty tej firmy są najwyższej jakości i mają świetne parametry izolacyjności termicznej i akustycznej. Dzięki temu są zawsze bardzo dobrym rozwiązaniem.

Ocena: 3,4/5 (głosów 1321)
, aktualizacja 18 października 2019
Zobacz więcej artykułów na temat:
okna pcv okna drewniane producenci opinie
Komentarze (48)
  • 23 grudnia 2018 08:12 - ~Przybylski napisał(a) ocena: -6 głosowało: 68

    Drugi raz tych okien bym nie kupił. Wybrzuszenie dolnego profilu w oknie Passive Line (Aluplast 8000+rdzeń stalowy+pianka w środku) od Adamsa po kilku miesiącach Temat znany już na forum... Kolor guarzgrau, ciepły parapet, gąbka rozprężna z folią. Cechą charakterystyczną wypaczenia dolnego profilu jest zmiana barwy okleiny na wybrzuszeniu. Takie wyświetlenie jakby świecą potarte.. Przedstawiciele AdamSa w Kaliszu zawołali przedstawiciela Aluplasta, ale ten olał sprawę. Montaż okien luty/marzec 2018. Pierwszy raz na oczy takie coś widzieli... Wymiana ościeżnic od strony południowej po 6 miesiącach (upalne lato 201. Od strony północnej okna zostawione do obserwacji - wyczuwa się niewielki garb, brak zmiany koloru. Na szczęście nie miałem tynków zewnętrznych. Powiedziano mi, że w zasadzie to moja wina bo zamontowałem granitowe parapety, które bardziej się nagrzewają niż "amelinowe".... heh Zobaczymy co będzie za 9 miesięcy po nadchodzących wakacjach. Myślę, że z tynkami się wstrzymam. Trzeba będzie iść do sądu i kupić jakiegoś Oknoplasta. Post umieszczam dlatego, że mam kolejny problem z okami od fimy AdamS
    Dwa dni temu zaprosiłem service na regulację okien bo coś są nieszczelne. Dosłownie przez okna wieje i świszczy. Okazało się, że każde skrzydło (obojętnie z której strony N, S, E, W) jest powyginane w "banana". Na 2 m poziomicy odchył kilka mm. Do tego stopnia, że przy zamkniętym oknie widać elementy okuć przez szparę. Dla zainteresowanych mogę przesłać fotki.
    Produkt premium??? gówno a nie premium !!!

    Klinika Przybylski Kalisz

  • 16 lutego 2019 06:02 - ~oknaadamsopinie napisał(a) ocena: 7 głosowało: 37

    Coraz więcej negatywnych opinie się pojawia o tych oknach. Zresztą za tę cenę można już kupić okna uznanej marki

  • 06 marca 2019 09:03 - ~adams opinie napisał(a) ocena: 7 głosowało: 35

    Porażka jak robią te okna tak jak na ekspozycję to załamka

  • 09 czerwca 2019 05:06 - ~Gomez napisał(a) ocena: 5 głosowało: 31

    Straszna popelina ale jak ktoś nie umie poszukać to już jego problem. Radzę dopłacić i kupić okna co posłużą więcej niż 5-10lat

  • 26 czerwca 2019 05:06 - ~Poldek napisał(a) ocena: 5 głosowało: 29

    Okna po taniości Kto takie okna montuje we własnym domu ?

  • 03 lipca 2019 11:07 - ~okna opinie napisał(a) ocena: 0 głosowało: 28

    Ludzie dopłaćcie do czegoś lepszego bo szkoda kasy na tę niby taniochę.

  • 05 lipca 2019 01:07 - ~Jarek napisał(a) ocena: 3 głosowało: 25

    Widać marketing pisze jaką tanioche bo są droższe od oknoplast i lepszą renomę mają na rynku ja jestem mega zadowolony z Adamsa żadnych problemów a mam 4 szt hst na 3x2,44 plus inne niesluchajcie trolli co piszą bo robią komentarze negatywne za kasę

  • 10 lipca 2019 10:07 - ~Okna adams opinie napisał(a) ocena: -1 głosowało: 23

    Myśleliśmy o tych oknach. Jednak opinie jakie czytaliśmy są fatalne podobnie jak Pan Przybylski je widzimy. Okna są mega drogie, a standard ekonomiczny do tego wypowiedzi samych pracownikow firmy na jednym z portali pracowniczych dają dużo do myślenia o tej firmie i jakości samego produktu.

  • 15 lipca 2019 10:07 - ~okna opinie adams napisał(a) ocena: -4 głosowało: 24

    A jak tam dział kontroli jakości ? Ruszył- działa ? Ha Ha ha:)

  • 19 lipca 2019 09:07 - ~okna opinie napisał(a) ocena: -2 głosowało: 24

    okna klasy " bida-edition"

  • 23 lipca 2019 02:07 - ~artek napisał(a) ocena: 6 głosowało: 26

    Poza pierwszym wpisem reszta to wpisy konkurencji tej firmy a zapewne tej samej osoby. Walka o klienta trwa nie tylko w branży okiennej.

  • 23 lipca 2019 10:07 - ~Gość88 napisał(a) ocena: 2 głosowało: 30

    Firma przejmuje obecnie dealerów Wetrexu co zostali wywaleni z sieci za brak profesjonalizmu. Jednocześnie są do dealerzy niepotrafiący niczego sprzedać ja nie jest najtańsze w danym segmencie. Jak już te okna to nie od byłych dealerów firmy Wetrex .

  • 03 sierpnia 2019 09:08 - ~Tom napisał(a) ocena: 4 głosowało: 22

    'Gość88' jest klasycznym przykładem zajadłości konkurencji branżowej.

  • 04 sierpnia 2019 04:08 - ~Tom napisał(a) ocena: 3 głosowało: 17

    Rodzina Adamsów HI Hi HI.

  • 29 sierpnia 2019 03:08 - ~Andrzej napisał(a) ocena: 4 głosowało: 22

    Super firma, nie ma co słuchać tych trolli, którzy w ogóle nie znają produktów tego producenta.

  • 30 sierpnia 2019 09:08 - ~Andrzej napisał(a) ocena: -1 głosowało: 17

    Widać sprzedaż siada i trzeba napisać trochę pozytywów. Jakie to okna są cała branża wie .Szkoda kasy lepiej dołożyć i kupić coś markowego.

  • 02 września 2019 08:09 - ~MM napisał(a) ocena: 3 głosowało: 23

    To przedstawiciel pewnej konkurencji tak nadaje.

  • 03 września 2019 08:09 - ~MM napisał(a) ocena: -1 głosowało: 19

    Przecież konkurencja raczej nie zachwala tak nachalnie tych okien.
    To wpisy desperata co niema pomysłu na sprzedaż.

  • 03 września 2019 04:09 - ~Głos rozsądku napisał(a) ocena: 10 głosowało: 36

    Jadka rozpoczeta, może pora na głos osoby, ktora rzeczywiście jest z branży i nie będzie bronić tutaj nikogo. Prawda jest taka, że kazda z osób ma troche racji i ta która pisze, że jest ok i ta która ma jakieś problemy. Ten kto, tak na serio chce być uczciwy i zna sie trochę w tej branży zdaje sobie sprawę, że producentów profili jest na rynku kilku w tym właśnie Aluplast i Veka (na którym okna produkuje nie tylko Adams, a nawet najbardziej znana marka z woj. małopolskiego). Każdemu producentowi zdarzy sie jakaś wpadka przy tak dużej ilości okien, które aktualnie są produkowane w polskich fabrykach i czy to będzie Adams czy inny producent, to nie jest tragedia na miare końca świata. Najważniejsze jest to, jak załatwia sie taką reklamację. Jeśli okna zostały wymienione na wolne bez wad lub naprawione to uważam ze nie powinno sie nikogo oblewać szambem dla zasady. Najbardziej widać tutaj, że cześci osób zależy tylko na oczernianiu i zgrillowaniu jednego konkretnego producenta kosztem innego, nie pozostaje nic tylko pozdrowić konkrencję od tych "markowych" okien :>

  • 04 września 2019 08:09 - ~WłodekWaWa napisał(a) ocena: 2 głosowało: 22

    I tu racja ale założyciel wątku pisze, że nic nie zostało wymienione, a przez okna wieje i skrzydła są powyginane w banany. Podsumował te okna i tu cytat:

    "Produkt premium??? gówno a nie premium !!!"

  • 04 września 2019 10:09 - ~Głos rozsądku napisał(a) ocena: 7 głosowało: 29

    W takim razie niech ponownie wypowie się Pan Przybylski, jak ostatecznie zakończyła się jego sprawa, bo tego jestem najbardziej ciekawy.

  • 04 września 2019 09:09 - ~Tom napisał(a) ocena: 9 głosowało: 13

    Tu chodzi tylko o to że te okna są po prostu tańsze niż te najbardziej znane a są dokładnie tak samo dobre co się nie podoba. Wystarczy pojechać do salonu i sprawdzić!

  • 05 września 2019 07:09 - ~Bart napisał(a) ocena: 14 głosowało: 16

    Tom otóż to i zapewne stąd te wszystkie wpisy :D

  • 05 września 2019 08:09 - ~Bart napisał(a) ocena: -6 głosowało: 10

    Kosztuję tyle co drutex i tyle są warte. Dobry towar misi kosztować a o ich jakości wypowiedział się Pan Przybylki

  • 05 września 2019 08:09 - ~Bart napisał(a) ocena: 11 głosowało: 11

    Ale co może być lepszego w tych, skoro to są te same profile tylko? XD Chyba że mówisz o innych profilach niż veka i aluplast?

  • 05 września 2019 11:09 - ~Bart napisał(a) ocena: 2 głosowało: 2

    Profil nie generuje ceny cenę generuje koszt całkowity plus marża a nawet długość gwarancji bo to też koszta serwisu itp. Faktem jest, że to co tańsze zawsze jest gorsze.

  • 05 września 2019 01:09 - ~Bart napisał(a) ocena: 6 głosowało: 8

    Masz rację, koszty produkcji tj. szkło, okucia etc. i wiadomo im bardziej wykluczony jest czynnik ludzki tym koszta są mniejsze, to wszystko składa się na końcową cenę Nie zapominajmy też o kosztach reklamy, to też producent musi nam wliczyć cenę.

  • 05 września 2019 01:09 - ~RafałGD napisał(a) ocena: 1 głosowało: 17

    Drutex ma największą reklamę, kosztuje podobnie co Adamsy, a okna ma lepsze.

  • 05 września 2019 01:09 - ~TomekWAWA napisał(a) ocena: 5 głosowało: 27

    Drutex ze swoim iglo i maco lepszy niż veka na siegeni? właśnie spadłem z krzesła... sprzedawaliśmy to z maco i serwis gonił serwis, więc nie pisz bajek.

  • 05 września 2019 02:09 - ~TomekWAWA napisał(a) ocena: -2 głosowało: 28

    Siegeni to złom dla ubogich jedno z najtańszych okuć jakie można tylko dostać.

  • 05 września 2019 03:09 - ~TomekWAWA napisał(a) ocena: 8 głosowało: 26

    Wszystko na tym forum sprowadza się do sformułowań Twoje najgorsze, moje najlepsze, Twoje złom, moje złoto... ktoś dobrze napisał, że tutaj konkurencja idzie po trupach. Żadnej konstruktywnej dyskusji nie da się nawiązać, szkoda czasu.

  • 05 września 2019 06:09 - ~Tomek WAWA napisał(a) ocena: 0 głosowało: 24

    Wnioski są proste zawarł je założyciel dyskusji Pan Przybylski
    cyt
    " Dosłownie przez okna wieje i świszczy. Okazało się, że każde skrzydło (obojętnie z której strony N, S, E, W) jest powyginane w "banana" "

    Reszta to nieudolna próba wybielenia się i manipulacji mającej na celu odejście od poważnego problemu jakości tych okien. A jakie są widać pow pierwszym wpisie.

  • 05 września 2019 07:09 - ~Głos rozsądku napisał(a) ocena: 11 głosowało: 15

    Który do tej pory się nie wypowiedział jak zakończyła się sprawa? Ja widzę tutaj tylko komentarze pod publiczkę, kopiowane zresztą z postu z 2018 roku.

  • 05 września 2019 07:09 - ~Głos rozsądku napisał(a) ocena: -8 głosowało: 16

    Sprawa jest raptem sprzed kilku miesięcy i dobitnie pokazuje jakie są te okna bo nie chodziło o jedno czy dwa okna ale praktycznie wszystkie w zamówieniu. I jak widać po zaciętej obronie jest bardzo niewygodna dla tych okien.

  • 05 września 2019 07:09 - ~Głos rozsądku napisał(a) ocena: 27 głosowało: 33

    No i ostatnimi komentarzami jasno już widać, że wszystkie negatywy pisze ta sama osoba, która nie potrafi porozmawiać z innymi, którzy używają argumentów. Najwyraźniej już z góry założono w tej dyskusji, jaka ma być konkluzja. Ja ze swojego doświadczenia nie znam producenta, który nie miałby problemów, po to przecież są działy serwisu w każdej firmie? I pytanie, kto tu zacięcie stronniczo kogoś broni?

  • 05 września 2019 08:09 - ~Głos rozsądku napisał(a) ocena: -9 głosowało: 37

    No i ostatnimi komentarzami jasno już widać, że wszystkie pseudo obronne pozytywy pisze ta sama osoba, która nie potrafi porozmawiać z innymi, ważne aby wybielić negatywy za wszelką ceną Myśli, że inni się na to nabiorą. Konkrety proszę powiedzieć jak została załatwiona sprawa Pana Przybylskiego? Na dzisiaj widać, żę ma okna powyginane i wyrzucił swoją kasę w błoto.

    Jak Ktoś chce ryzykować to proszę bardzo niech kupuję i ryzykuje.

  • 05 września 2019 08:09 - ~Głos rozsądku napisał(a) ocena: 17 głosowało: 53

    Chyba zgubił się Pan podczas pisania tych negatywów, to przypomnę mój pierwszy post:
    03 września 2019 04:09 - Jadka rozpoczeta, może pora na głos osoby, ktora rzeczywiście jest z branży i nie będzie bronić tutaj nikogo.
    Powtórze że nie zamierzam nikogo bronić, ja z racji zawodu wiele widziałem i zadałem tylko pytania na które nie dostałem żadnej odpowiedzi i żadnego argumentu. Pozdrawiam mimo wszystko :)

  • 05 września 2019 09:09 - ~Głos rozsądku napisał(a) ocena: -7 głosowało: 49

    Bronić wbrew faktom ? To desperacja a nie obrona.

  • 06 września 2019 07:09 - ~Tom napisał(a) ocena: 13 głosowało: 21

    Pan Przybylski zareklamował okna na profilach Aluplast a Adams wykonuje okna przede wszystkim na profilach Veka , które są po prostu znacznie lepsze. Gdyby poczytać różne fora to okaże się że dosłownie każdy producent zalicza wpadki. Wszyscy producenci tylko i wyłącznie składają okna z komponentów których sami nie produkują , często tych samych i na tych samych maszynach składane. Profile, okucia , klamki to wszystko w 90% jest niemieckie. Jak firma ma bardziej rozpoznawalną markę to się wysoko ceni. Siegenia produkuje okucia z obrotową rolką która ma bardzo wydłużoną żywotność ( rolka działa jak łożysko ), jest rewelacyjne rozwiązanie .

  • 06 września 2019 09:09 - ~TOM napisał(a) ocena: -4 głosowało: 16

    Jak ktoś produkuje g..no to profil niema znaczenia. Aluplast 8000 to świetny profil i ciężko go spierniczyć. Veka ma też profile w kilku tolerancjach czyli tania, droższa i najdroższa .Sigenia to taniocha, a jej rolki to tylko bełkot .Chwalisz adamsy, że ma w 90% wszystko niemieckie, a to najwieksza wada bo to zwykły niemiecki szajs wysyłany takim matołom jak ty za grosze zrobione prze arabusów i innych ciapaków .Polak kupuje to co Polskie, a nie niemieckie gówno co robi wrażenie na ukraińcach, tępych ruskach i pseudopolakach co mieli dziadka w wehrmachcie lub w UPA albo gorzej NKWD i UB. Są firmy co mają wszystko Polskie i wyprodukowane w Polsce i to należy kupować.

  • 08 września 2019 08:09 - ~Tom napisał(a) ocena: -2 głosowało: 14

    Ale to profil się wybrzuszył więc ewidentna wada profilu. Veka nie produkuje profili w Afryce , najbliżej w Polsce w Skierniewicach albo w Niemczech . Proponuję żebyś dalej wysławiał na innych forach i wątkach okna które sprzedajesz i nie trollował i nie obrażał innych .

  • 09 września 2019 12:09 - ~Tom napisał(a) ocena: 1 głosowało: 45

    Jakie te okna są już wszyscy wiedzą. Żadne twoje zaklinanie rzeczywistości nic nie da.

  • 09 września 2019 02:09 - ~lol napisał(a) ocena: 10 głosowało: 48

    Nom pewnie, dowiedzieliśmy się o problemie w JEDNYM zamówieniu okien, które notabene cały czas podnosi jedna osoba. Najśmieszniejsze też jest to, że wychodzi na to, że nie jest o wina producenta, a wada która wystąpiła u dostawcy profili. Faktycznie odkrywcze.

  • 09 września 2019 08:09 - ~gosc napisał(a) ocena: -4 głosowało: 50

    Czyja by nie była klient ma okna do d..py.

  • 10 września 2019 06:09 - ~lol napisał(a) ocena: 9 głosowało: 51

    Albo miał, bo tego nie wiemy czy to naprawiono/wymieniono.

  • 12 września 2019 04:09 - ~Jarek napisał(a) ocena: 10 głosowało: 16

    Drutex to poszło na markety a oknoplast drogie ale na psy z jakością spadło ,vetrex wali kasę za pomiary adams najbardziej rozsądna firma

  • 12 września 2019 04:09 - ~Jarek napisał(a) ocena: -5 głosowało: 5

    Sluchaj Tom Ty wyklinasz ludzi od pochodzenia nkwd która była w Rosji faszystów i TP. Ale teraz moda jest że wnuki które są właśnie ich potomkami wyzywają bo nie znają prawdy własnego pochodzenia opisz swoje pochodzenie bo prawdziwych uczciwych ludzi obrażasz mój pradziadek walczył w bitwie warszawskiej i do końca twierdził że to nie Piłsudski niom kierował dziadek pod montecasino drugi w obronie Lwowa tato solidarność Wrocław a ja drugi sort brawo Panowie prawdziwi Polacy

  • 25 września 2019 10:09 - ~gość napisał(a) ocena: 3 głosowało: 3

    Taką standardową Vekę dużo taniej można kupić u innych producentów

Dodaj komentarz
Podpis:
captcha


Powiązane Artykuły
Dlaczego okna plastikowe są bardziej praktyczne od okien drewnianych?
Dlaczego okna plastikowe są bardziej praktyczne od okien drewnianych?
Okna obrotowe - rodzaje, ceny, opinie, wiodący producenci, zalety, wady
Okna obrotowe - rodzaje, ceny, opinie, wiodący producenci, zalety, wady
Okna w kolorze winchester - zdjęcia, opinie, ceny, wiodący producenci
Okna w kolorze winchester - zdjęcia, opinie, ceny, wiodący producenci
Okna złoty dąb - ceny, opinie, zdjęcia, najlepsi producenci, porady
Okna złoty dąb - ceny, opinie, zdjęcia, najlepsi producenci, porady
Okna antracyt w domu - zdjęcia, ceny, opinie, najlepsi producenci okien w kolorze antracyt
Okna antracyt w domu - zdjęcia, ceny, opinie, najlepsi producenci okien w kolorze antracyt
Okna plastikowe - rodzaje, ceny, opinie, porównanie do drewnianych i aluminiowych
Okna plastikowe - rodzaje, ceny, opinie, porównanie do drewnianych i aluminiowych
Okna piwniczne - rodzaje, wymiary, ceny, opinie, porady co wybrać
Okna piwniczne - rodzaje, wymiary, ceny, opinie, porady co wybrać
Drzwi i okna HST i PSK - opis, opinie, ceny, zalety, wady, wiodący producenci
Drzwi i okna HST i PSK - opis, opinie, ceny, zalety, wady, wiodący producenci
Drzwi i Okna Urzędowski - ceny, opinie, najciekawsze produkty w ofercie, porady przy zakupie
Drzwi i Okna Urzędowski - ceny, opinie, najciekawsze produkty w ofercie, porady przy zakupie
Drzwi i Okna Petecki - oferta, ceny, opinie, porady przy zakupie
Drzwi i Okna Petecki - oferta, ceny, opinie, porady przy zakupie
Okna Drutex - ceny, opinie, popularne produkty i ciekawe modele
Okna Drutex - ceny, opinie, popularne produkty i ciekawe modele
Okna Roto - opinie, ceny, popularne modele okien dachowych, porady przy zakupie
Okna Roto - opinie, ceny, popularne modele okien dachowych, porady przy zakupie
Abakus Okna - opinie, ceny, najlepsze produkty w ofercie, porady przy zakupie
Abakus Okna - opinie, ceny, najlepsze produkty w ofercie, porady przy zakupie
Okna Salamander - popularne typy, ceny, opinie użytkowników, porady przy wyborze
Okna Salamander - popularne typy, ceny, opinie użytkowników, porady przy wyborze
Okna Vetrex - ceny, opinie użytkowników, popularne modele, porady przy wyborze
Okna Vetrex - ceny, opinie użytkowników, popularne modele, porady przy wyborze
Okna Dako - opinie, ceny, przegląd oferty, popularne modele, porady przy zakupie
Okna Dako - opinie, ceny, przegląd oferty, popularne modele, porady przy zakupie
Okna Schuco - opinie, ceny, przegląd oferty, popularne modele, porady przy zakupie
Okna Schuco - opinie, ceny, przegląd oferty, popularne modele, porady przy zakupie
MS Okna i Drzwi - przegląd oferty, opinie, ceny, popularne modele, porady przy zakupie
MS Okna i Drzwi - przegląd oferty, opinie, ceny, popularne modele, porady przy zakupie
Okna Sokółka - opinie, popularne rodzaje okien, ceny, porady przy zakupie
Okna Sokółka - opinie, popularne rodzaje okien, ceny, porady przy zakupie
Okna dachowe VELUX - rodzaje okien w ofercie, opinie, ceny, porady przy zakupie
Okna dachowe VELUX - rodzaje okien w ofercie, opinie, ceny, porady przy zakupie
Czy okna VEKA to dobry wybór? Sprawdzamy ceny i opinie użytkowników
Czy okna VEKA to dobry wybór? Sprawdzamy ceny i opinie użytkowników
Eko Okna - opinie, ceny, popularne produkty producenta okien
Eko Okna - opinie, ceny, popularne produkty producenta okien
Ciepły montaż okien krok po kroku - porady, koszty, instrukcja samodzielnego wykonania
Ciepły montaż okien krok po kroku - porady, koszty, instrukcja samodzielnego wykonania

Wyszukaj na stronie:

Ta strona korzysta z plików cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zbierania danych analitycznych (analizowania ruchu na stronie) oraz profilowania reklam przez naszych partnerów. Szczegóły znajdziesz w naszej polityce prywatności. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, zablokuj pliki cookies w przeglądarce.

Zamknij