Jak wybrać meble do lokalu gastronomicznego?

Od tego, jak wyposażymy naszą restaurację, zależy komfort naszej pracy i – nie mamy co do tego wątpliwości – powodzenie naszego biznesu. Podstawą są oczywiście meble – wygodne i stylowe dla odwiedzających nasz lokal gości, trwałe i łatwe w utrzymaniu czystości w kuchni i na zapleczu. Dziś podpowiemy, jak wybrać te ostatnie.

Ocena: 0,0/5 (głosów 0)

Meble do małej gastronomii

Jakość i wytrzymałość

Firmy gastronomiczne coraz częściej wybierają meble wykonane ze stali nierdzewnej. Nie bez przyczyny – są wytrzymałe i bezawaryjnie służą przez długie lata. Co więcej, ich czyszczenie jest znacznie prostsze niż w przypadku mebli drewnianych. Stal nierdzewna jest również bezpieczna, nie uwalnia szkodliwych dla zdrowia substancji chemicznych i nie stanowi zagrożenia dla zdrowia pracowników ani gości lokalu. Dzięki zastosowaniu wysokiej jakości materiałów, meble wykonane ze stali nierdzewnej nie ulegają korozji i prezentują się znakomicie przez długi czas.

Półki i regały

Spośród szerokiej oferty mebli, dedykowanych lokalom gastronomicznym, szczególnym powodzeniem cieszą się półki i regały. To na nich właśnie układane są produkty spożywcze, dlatego utrzymanie ich w czystości ma ogromne znaczenie. Regały, wykonane ze stali nierdzewnej, znajdą swoje zastosowanie zarówno w restauracjach, placówkach żywienia zbiorowego, jak i sklepach czy hurtowniach. W sklepie www.sas24.pl znajdziemy regały o różnych wymiarach, dzięki czemu bez trudu dobierzemy odpowiednie do potrzeb naszego lokalu. Co istotne, ich montaż jest łatwy, a konstrukcja stabilna i bezpieczna. Oprócz klasycznych półek i regałów znajdziemy tutaj również wykonane ze stali nierdzewnej wiszące szafki, nadstawki i wózki półkowe na praktycznych kółkach.

Stoły

Kolejnym, istotnym elementem wyposażenia restauracyjnej kuchni, są stoły. Podobnie, jak w przypadku regałów i półek, tutaj równie ważne jest, by były one idealnie czyste, a ich czyszczenie nie sprawiało trudności. Stoły wykonane ze stali nierdzewnej, dzięki temu, że umożliwiają bezpieczne przygotowywanie posiłków, idealnie sprawdzą się w każdym lokalu gastronomicznym, restauracji czy stołówce.

Stawiając na meble, wykonane ze stali nierdzewnej, zapewnimy naszej restauracji solidne i bezawaryjne wyposażenie. Wysoka jakość stali sprawi, że meble nie zniszczą się wskutek intensywnej eksploatacji, a ich wygląd pozostanie bez szwanku. Na co zwracać uwagę podczas zakupu, by inwestycja okazała się trafiona? Przede wszystkim, należy upewnić się, że meble, które zamierzamy kupić, posiadają niezbędne atesty. Dzięki temu zyskamy pewność, że są one bezpieczne, a materiał, z którego zostały wykonane, nie będzie miał negatywnego wpływu na zdrowie nasze i naszych gości. Nie należy obawiać się zakupów przez Internet – ceny mebli oferowanych przez sklepy online, bywają konkurencyjne w stosunku do cen w sklepach stacjonarnych. Jednocześnie ich jakość pozostaje wysoka, a montaż nie sprawia trudności. Zwracajmy również uwagę na stabilność konstrukcji i maksymalne obciążenie. W ten sposób wybierzemy meble niezawodne, idealnie dostosowane do naszych potrzeb.

artykuł sponsorowany

, aktualizacja 21 czerwca 2017
Zaloguj się aby dodać komentarz

Zaloguj


Jeżeli jeszcze nie masz konta, zarejestruj się bezpłatnie.
Zobacz więcej artykułów na temat:
Znajdź firmę budowlaną
Ta strona korzysta z plików cookies.

Więcej informacji znajdziesz w polityce cookies.


Zamknij