Okna Oknoplast - ceny, opinie użytkowników, ciekawe rozwiązania

Okna są niezbędnym elementem każdego domu. Odpowiednio dobrana stolarka okienna powinna być komfortowa oraz bezpieczna. Okna firmy Oknoplast będą również sposobem na oszczędność. Poznaj opinie użytkowników i ceny, jakimi opatrzone są okna tego producenta.

Jeśli potrzebujesz okien do domu, skorzystaj z usługi Szukaj Wykonawcy, dostępnej na stronie Kalkulatory Budowlane. Po wypełnieniu krótkiego formularza zyskasz dostęp do najlepszych ofert.

Kobieta siedząca na parapecie

Okna Oknoplast – zalety

Okna plastikowe znajdujące się w ofercie Oknoplast swoją popularność zawdzięczają wytrzymałości, która idzie w parze z elegancją. Według opinii użytkowników wyróżnia je niepowtarzalne wzornictwo i oryginalna kolorystyka, którą możemy dostosować do naszych indywidualnych potrzeb. Podczas produkcji czterech kolekcji wykorzystano wyłącznie zaawansowane i nowoczesne technologie będące gwarancją bezpieczeństwa, niskiej utraty energii cieplnej i łatwości w obsłudze. Za ich wyborem przemawia również wyrafinowana estetyka, która jest esencją okien firmy Oknoplast. A może zainteresują cię okna drewniane?

Firma Oknoplast i jej oferta

Producent Oknoplast oferuje cztery kolekcje okien plastikowych – Pixel, Prolux, Winegretic Premium, Winegretic Premium Passive. Okna Pixel wyróżnia smuklejszy i elegancki profil, który zapewni 22% więcej światła w danym wnętrzu. Nowoczesne technologie, które wykorzystano w tego typu oknie, są gwarancją niskiej utraty energii cieplnej. Firma Oknoplast zastosowała również autorski system wzmocnień stalowych, dzięki czemu okna plastikowe są w pełni bezpieczne dla użytkowników. Dzięki okuciom Winhaus ProLight, kolekcja Pixel nie sprawi trudności podczas obsługi. To idealne rozwiązanie dla osób, które cenią sobie nowoczesność i elegancję.

Okna Oknoplast - ceny, opinie użytkowników, ciekawe rozwiązania 2

Kolekcję Prolux wypełnia stolarka okienna, która odpowiada współczesnym trendom w zakresie projektowania domów. Podobnie jak okna z serii Pixel, posiada niższe złożenie profili PVC gwarantujące większą ilość promieni słonecznych wpadających do pomieszczenia. Większa powierzchnia szyb Oknoplast natomiast zmniejsza zużycie energii. Walory estetyczne okna plastikowego z pewnością podniosą unikalne wykończenia uszczelki przyszybowej. Wykonane w technologii Colorfull okna z kolekcji Prolux wyróżniają się jednolitą kolorystyką i strukturą.

Doskonałymi parametrami termoizolacyjnymi charakteryzują się natomiast okna PCV z kolekcji Winergetic Premium, które będą idealnym rozwiązaniem dla domów energooszczędnych i pasywnych. Tego typu stolarka okienna posiada zaokrągloną linię profilu, którą znajdziemy tylko w ofercie producenta Oknoplast. Wykorzystanie nowoczesnej technologii sprawiło, że okna plastikowe Winergetic Premium mają współczynnik przenikania ciepła, który wynosi tylko 0,76 W/m2K.

Najlepsze promocje na okna w polskich sklepach

Podczas produkcji kolekcji Winergetic Premium Passive wykorzystano aerożel, który wyróżnia się najlepszymi właściwościami termicznymi. Oznacza to, że doskonale sprawdzi się w domach pasywnych. Okna plastikowe z tej serii łączą w sobie wzmocnienia stalowe o dużej sztywności i unikalne bariery termiczne SpaceBlock. Dodatkowo charakteryzują się zaokrągloną linią profilu, którą znajdziemy również w kolekcji Winergetic Premium. Całości dopełniają minimalistyczne klamki, bezpieczne zaczepy antywyważeniowe i stylowe osłonki będące gwarancją wysokich walorów estetycznych okna firmy Oknoplast.

Ceny okien Oknoplast

Okna PCV z kolekcji Pixel doskonale sprawdzą się w nowych oraz istniejących już budynkach. Osoby, które zdecydują się na takie rozwiązanie będą musiały liczyć się z kosztem rzędu 1890 zł. Tańsze będą natomiast energooszczędne okna Winergetic Premium. Za okno o wymiarach 1500x1200 mm przyjdzie nam zapłacić 900 zł. Ceny okien Winergetic Premium Passive w rozmiarze 1800x2300 mm zaczynają się od 2245 zł.

Ocena: 4,8/5 (głosów 166)
, aktualizacja 15 września 2019
Zobacz więcej artykułów na temat:
okna dachowe okna drewniane okna pcv
Komentarze (19)
  • 03 czerwca 2019 08:06 - ~Robert napisał(a) ocena: 3 głosowało: 7

    Super okna .W starym domu mam je prawie 20 lat i jak nowe. Były regulowane może ze trzy razy. teraz do nowego domu zakupiliśmy okna Winergetik z Oknoplastu to zupełnie nowa generacja .

  • 04 czerwca 2019 07:06 - ~gosc napisał(a) ocena: 3 głosowało: 5

    Najlepsze okna w Polsce Tylko winergetic premium lub pixel Polecam

  • 18 czerwca 2019 05:06 - ~Katarzyna napisał(a) ocena: -1 głosowało: 5

    Nie polecam. Zamówione okna z czego siedem były porysowane, z paprochami w środku. Takie drogie okna, a takie coś zamontowali. WSTYD.

  • 05 lipca 2019 11:07 - ~Robert WROC napisał(a) ocena: 2 głosowało: 4

    B.dobre okna. Mam ich okna w starym domu od ponad 15 lat i wyglądają jak nowe. Teraz zamówiłem do nowego domu ich najnowsze okna wraz z roletami i drzwiami tarasowym HS z ciepłego aluminium prawie 8 m długie.

  • 12 lipca 2019 08:07 - ~Ireck napisał(a) ocena: 5 głosowało: 5

    Widział Ktoś te nowe okno Prismatic ? Jakie ma parametry ?

  • 25 lipca 2019 10:07 - ~Kowale napisał(a) ocena: 5 głosowało: 5

    Okna z Oknoplastu super. Polecam pixele mamy i chwalimy ponieważ mają bardzo nowoczesny design.

  • 29 lipca 2019 03:07 - ~Maniek napisał(a) ocena: 3 głosowało: 3

    Jak handlowiec poleca to znaczy ze dobre hahahahaahaha

  • 03 sierpnia 2019 09:08 - ~Remik napisał(a) ocena: -2 głosowało: 4

    Zwykłe okna plastikowe , masówka jakich wiele z wygórowaną cenę

  • 04 sierpnia 2019 07:08 - ~Niezadowolony z Podkarpacia napisał(a) ocena: -1 głosowało: 3

    Firma potrafi się dobrze reklamować ale gdy przyjdzie do realizacji zamówienia to już jest problem. Okna się nie domykają (podobno opadają). Reklamacje tylko przez dystrybutora, który wszystko lekceważy, a sama firma nie chce się zajmować reklamacjami i kieruje wszystko do dystrybutora i kółko się zamyka. Panowie w firmie jeśli chce się na siłę złożyć reklamację to kierują do jakiegoś lokalnego kierownika, któremu tez na niczym nie zależy (po prostu nie odpowiada). Zastanówcie się poważnie nad wyborem. Wymieniałem okna w kilku posiadłościach praktycznie na terenie całej Polski - korzystałem z lokalnych firm - nigdy nie miałem żadnych problemów z oknami - do czasu przygody z Oknoplast. NIE POLECAM.

  • 12 sierpnia 2019 09:08 - ~LuxBouw napisał(a) ocena: 7 głosowało: 7

    Bardzo dobre okna. Montujemy je na naszych inwestycjach luxusowych domów nad morzem. Przedtem montowaliśmy okna innego producenta gdzie mieliśmy masę problemów ze szczelnością jak i samym serwisem, a byli tańsi raptem o góra 10 %. Odkąd zamawiamy Oknoplast skończyły się problemy. Polecam okna Winergetic.

  • 14 sierpnia 2019 12:08 - ~Sabina napisał(a) ocena: -6 głosowało: 8

    Wszędzie się reklamują ale jeśli chodzi o reklamacje to już nie jest tak pięknie nie można się doprosic w moim przypadku od ponad roku taka poważna firma wydawało by się a zupełnie nie dba o klienta

  • 28 sierpnia 2019 10:08 - ~Radek napisał(a) ocena: 11 głosowało: 11

    Produkty jak i sama obsługa na najwyższym poziomie. Z serwisem miałem do czynienia tylko raz ale muszę powiedzieć, że Panowie byli bardzo kompetentni.

  • 04 września 2019 08:09 - ~Jacek napisał(a) ocena: 9 głosowało: 9

    Polecam okna tej firmy. Bardzo wysoka jakość. Sam montaż bardzo sprawny i na czas. Obsługa kompetentna i na poziomie. Wszystko tak jak było umówione.

  • 09 września 2019 10:09 - ~Kati napisał(a) ocena: 5 głosowało: 7

    Mogę polecić okna Pixel. Prezentują się doskonale.

  • 11 września 2019 05:09 - ~Monter napisał(a) ocena: 1 głosowało: 1

    Teraz bardziej od pixela opłaca się kupić nowe okno prismatic ponieważ cena jest podobna i design jest podobna ale prismatic ma lepsze parametry.Myślę, że to będzie ich hit sprzedażowy.

  • 11 września 2019 07:09 - ~ART napisał(a) ocena: 0 głosowało: 2

    Mam okna i drzwi tarasowr oknoplastu i tragedia. Po pierwszym roku użytkowania drzwi tarasowe ciągle się zacinają, obija się futryna o framugę okna przy zamykaniu tak że lakier ociera się do surowego drewna a nawet zostają wgniecenia i wyszczerbane fragmenty. Uszczelka drzwi tarasowych jest poszarpana od okuć. Wezwany serwisant producenta rozkręcił okucia popodkładał plastikowe podkładki, podocinał wystające części i zaczęły niby działać (okazało się też przy tej okazji że mają funkcję uchyłu gdzie wcześniej też przedstawiciel oknoplastu twierdził że ten model nie ma takiej funkcji). Uszczelki nie wymienił bo nie miał. Stwierdził że następnym razem wymieni chyba że chcę szarą do brązowych drzwi bo akurat taką ma (bardzo wyrafinowany żart). Drzwi podziałały 2 tygodnie i znowu zaczęły się zacinać a dodatkowo wyrobiły nowe ślady i przetarcia na futrynie i zniszczyły uszczelkę po drugiej stronie. Serwisant który po około 2 tygodniach zjawił się z uszczelką stwierdził że nie ma czasu i żeby pisać znowu reklamację. Po moim stwierdzeniu, że przecież to są uszkodzenia po jego ostatniej regulacji usłyszałem, że nie ma czasu i nic go to nie obchodzi, mogę zgłosić nową reklamację.
    Pidsumowując: stolarka i obsługa serwisowa na podobnym poziomie. Nowe (roczne) okno serwisant porozkręcał, przykręcił w innym miejscu okucia co oczywiście spowodowało podziurawienie futryny. Pod okucia popodkładał kawałki plastiku aby je podnieś. Spowodowało to że i tak już powiercona przez serwisanta futryna jeszcze bardziej się poobijała od zamykania i rozdarła się uszczelka. Serwisant umył ręce i wyszedl zostawiając mnie z całym tym bajzlem. Tak raczej profesjonaliści nie robią. Nie polecam tej firmy chyba że ktoś lubi fuszerkę i ugryzanie się z tzw. "fachowcami".

  • 14 września 2019 08:09 - ~Miecio napisał(a) ocena: -2 głosowało: 2

    Również podpisuje się pod opinią, że OKNOPLAST nie jest idealny jak próbuje się przedstawiać. Proponuję porównać jakość i estetykę wykonania np. zgrzewów. Dojdziecie do wniosku, że większość polskich producentów, tych mniejszych robi po prostu okna ładniejsze. Oczywiście na tych samych profilach, okuciach itp. Ogólnie - firma mocno przereklamowana i zdecydowanie za droga w odniesieniu do jakości.

  • 15 września 2019 07:09 - ~Mariusz napisał(a) ocena: 1 głosowało: 1

    Jesteśmy po montażu okien pixel i drzwi tarasowych Hs z niskim progiem. Okna bardzo ładne, jakość taka jak była prezentowana w punkcie sprzedaż. Sam montaż był wykonany w terminie

  • 15 września 2019 09:09 - ~ECH napisał(a) ocena: -1 głosowało: 1

    Mariusz daruj sobie ten spam

Dodaj komentarz
Podpis:
captcha


Powiązane Artykuły
Okna plastikowe - rodzaje, ceny, opinie, porównanie do drewnianych i aluminiowych
Okna plastikowe - rodzaje, ceny, opinie, porównanie do drewnianych i aluminiowych
Okna Drutex - ceny, opinie, popularne produkty i ciekawe modele
Okna Drutex - ceny, opinie, popularne produkty i ciekawe modele
Okna Roto - opinie, ceny, popularne modele okien dachowych, porady przy zakupie
Okna Roto - opinie, ceny, popularne modele okien dachowych, porady przy zakupie
Abakus Okna - opinie, ceny, najlepsze produkty w ofercie, porady przy zakupie
Abakus Okna - opinie, ceny, najlepsze produkty w ofercie, porady przy zakupie
Okna pasywne - ceny, opinie, właściwości, najlepsi producenci, porady przy zakupie
Okna pasywne - ceny, opinie, właściwości, najlepsi producenci, porady przy zakupie
Okna Salamander - popularne typy, ceny, opinie użytkowników, porady przy wyborze
Okna Salamander - popularne typy, ceny, opinie użytkowników, porady przy wyborze
Okna Vetrex - ceny, opinie użytkowników, popularne modele, porady przy wyborze
Okna Vetrex - ceny, opinie użytkowników, popularne modele, porady przy wyborze
Okna Dako - opinie, ceny, przegląd oferty, popularne modele, porady przy zakupie
Okna Dako - opinie, ceny, przegląd oferty, popularne modele, porady przy zakupie
Okna Schuco - opinie, ceny, przegląd oferty, popularne modele, porady przy zakupie
Okna Schuco - opinie, ceny, przegląd oferty, popularne modele, porady przy zakupie
MS Okna i Drzwi - przegląd oferty, opinie, ceny, popularne modele, porady przy zakupie
MS Okna i Drzwi - przegląd oferty, opinie, ceny, popularne modele, porady przy zakupie
Klamki do okien - rodzaje, ceny, opinie, praktyczne rozwiązania i porady przy zakupie
Klamki do okien - rodzaje, ceny, opinie, praktyczne rozwiązania i porady przy zakupie
Okna balkonowe - ceny, najlepsi producenci, opinie, porady, właściwości
Okna balkonowe - ceny, najlepsi producenci, opinie, porady, właściwości
Okna Sokółka - opinie, popularne rodzaje okien, ceny, porady przy zakupie
Okna Sokółka - opinie, popularne rodzaje okien, ceny, porady przy zakupie
Okna dachowe VELUX - rodzaje okien w ofercie, opinie, ceny, porady przy zakupie
Okna dachowe VELUX - rodzaje okien w ofercie, opinie, ceny, porady przy zakupie
Czy okna VEKA to dobry wybór? Sprawdzamy ceny i opinie użytkowników
Czy okna VEKA to dobry wybór? Sprawdzamy ceny i opinie użytkowników
Eko Okna - opinie, ceny, popularne produkty producenta okien
Eko Okna - opinie, ceny, popularne produkty producenta okien
Okna ze szprosami - opis, zalety, wady, opinie, ceny okien, porady przy wyborze
Okna ze szprosami - opis, zalety, wady, opinie, ceny okien, porady przy wyborze
Ciepły montaż okien krok po kroku - porady, koszty, instrukcja samodzielnego wykonania
Ciepły montaż okien krok po kroku - porady, koszty, instrukcja samodzielnego wykonania
Montaż okna dachowego krok po kroku - zobacz, jak samodzielnie wstawić okno połaciowe
Montaż okna dachowego krok po kroku - zobacz, jak samodzielnie wstawić okno połaciowe
Drzwi i okna tarasowe - rodzaje, ceny, opinie, popularni producenci, porady przy wyborze
Drzwi i okna tarasowe - rodzaje, ceny, opinie, popularni producenci, porady przy wyborze
7 rzeczy, na które należy zwracać uwagę przy zakupie okna
7 rzeczy, na które należy zwracać uwagę przy zakupie okna
Okna panoramiczne - ceny, rodzaje, wymiary, izolacyjność ciepła, aranżacje
Okna panoramiczne - ceny, rodzaje, wymiary, izolacyjność ciepła, aranżacje
Wybór i zakup okien - jak to zrobić?
Wybór i zakup okien - jak to zrobić?
Jaki jest koszt wymiany okien w bloku? Sprawdzamy ceny prac
Jaki jest koszt wymiany okien w bloku? Sprawdzamy ceny prac
Standardowe wymiary okien PCV i drewnianych - zobacz, co jest standardem
Standardowe wymiary okien PCV i drewnianych - zobacz, co jest standardem
Okna PCV - przewodnik dla wybierających okna plastikowe
Okna PCV - przewodnik dla wybierających okna plastikowe
Czy okna plastikowe to dobry wybór do domu? Sprawdzamy!
Czy okna plastikowe to dobry wybór do domu? Sprawdzamy!
Cennik okien PCV 2019 - sprawdź ceny okien plastikowych
Cennik okien PCV 2019 - sprawdź ceny okien plastikowych
Cennik okien aluminiowych 2019 i porównanie do okien plastikowych i drewnianych
Cennik okien aluminiowych 2019 i porównanie do okien plastikowych i drewnianych
Jakie okna dachowe wybrać? Ranking producentów!
Jakie okna dachowe wybrać? Ranking producentów!
Ceny okien dachowych vs. zwykłe okna PCV, które droższe w zakupie?
Ceny okien dachowych vs. zwykłe okna PCV, które droższe w zakupie?
Okna PCV o najlepszej izolacji - ranking producentów, porady przy wyborze.
Okna PCV o najlepszej izolacji - ranking producentów, porady przy wyborze.
Okna drewniane czy plastikowe? Które wybrać?
Okna drewniane czy plastikowe? Które wybrać?

Wyszukaj na stronie:

Ta strona korzysta z plików cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zbierania danych analitycznych (analizowania ruchu na stronie) oraz profilowania reklam przez naszych partnerów. Szczegóły znajdziesz w naszej polityce prywatności. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, zablokuj pliki cookies w przeglądarce.

Zamknij